Välj en sida

Kontakta oss

CNC Operatör Utbildning

Vi utbildar CNC-operatörer för träindustrin. Hos oss får du lära dig att programmera och köra en datorstyrd maskin. 

CNC Operatör

CNC står för Computerized numerical control, eller på svenska, datornumerisk styrning. Vad man gör är att man med siffervärden elektroniskt styr alla delrörelserena hos en verktygsmaskin, t ex en svarv. En CNC-operatör är en utbildad person som utför arbete med en CNC-maskin för mekanisk bearbetning och tillverkning av detaljer inom verkstadsproduktion.

Tanken är att man skall kunna utnyttja datorer tillsammans med verkstadsmaskiner för att kunna ha datorstyrd produktutveckling, tillverkning eller specialtillverkning av olika föremål i olika material.

I utbildningen ingår: programmering, verktygskunskap, underhåll, kvalitet, produktionsoptimering

Utbildningen går under gymnasial vuxenutbildning. 

CNC utbildning

Vi har en toppmodern 5-axlig CNC-maskin av modellen Holzher Pro Master 7125, årsmodell 2018. Programvaror som vi använder oss utav är dels Autocad, och Holzher´s egna programvaror. Vi har även en datorsal med ett tjugotal datorer med extra stora skärmar för programmering. 

  

CNC operatör utbildning skåne

Vi finns i Malmö. Vår utbildning är belägen i östra hamnen i Malmö. Är du intresserad av vår utbildning och vill besöka oss, kontakta då oss på info@cncutbildning.se så bokar vi in ett möte där vi visar dig runt samt berättar om vår utbildning.