Välj en sida
N

CNC- utbildningen

CNC står för Computerized numerical control, eller på svenska, datornumerisk styrning. Vad man gör är att man med siffervärden elektroniskt styr alla delrörelserena hos en verktygsmaskin, t ex en svarv. En CNC-operatör är en utbildad person som utför arbete med en CNC-maskin för mekanisk bearbetning och tillverkning av detaljer inom verkstadsproduktion.

Tanken är att man skall kunna utnyttja datorer tillsammans med verkstadsmaskiner för att kunna ha datorstyrd produktutveckling, tillverkning eller specialtillverkning av olika föremål i olika material.

Utbildningen innehåller sex olika områden som ger förutsättningar för att arbeta inom träindustrin som cnc-operatör, cnc-programmerare, konstruktör och maskinsnickare.

 Finsnickeri

Du får lära dig vanligt förekommande snickerimaskiner, tekniker och metoder. Du får även lära dig grundläggande bearbetningstekniker i materialet trä. Här ingår även maskinsäkerhet, konstruktionslära, sammansättningsmetoder samt lim- och ytbehandlingstekniker.

Material och miljö

Utbildningen behandlar materials och produkters ursprung, uppbyggnad och egenskaper, materials och produkters hantering, funktion och användningsområden. Faktorer som påverkar den fysiska och psykosociala arbetsmiljön. Arbetsmiljölagen, regler och föreskrifter som gäller arbetsmiljö och säkerhet inom det valda hantverksområdet.

Cad/Cam:

Du lär dig ritteknik för 2D, 3D och solidmodellering. Ritningen används sedan för beredning och planering för generering av programkod till datorstyrd utrustning.

Datorstyrd produktion:

Du lär dig att bereda, simulera, testa, köra och bearbeta ämnen och produkter i trä. Du får även lära dig att kvalitétskontrollera, produktionsoptimera, systematiskt underhålla, verktygsval och säkerhet samt olika typer av felsökning.

Verktygs- och materialhantering

Du får lära dig val av verktyg för olika bearbetningssituationer. Verktygens uppbyggnad och egenskaper samt verktygsmontage i maskin. Du får även lära dig olika tekniker för att spänna fast olika ämnen i maskinen.

Formgivning

Du får en introduktion i formgivningsprocessen och formgivningens grundläggande uttrycksmöjligheter. Du får grundläggande kunskaper i värdering av formgivning i relation till intentioner. Utbildningen behandlar även traditionell och samtida formgivning samt lagar och andra bestämmelser som gäller för formgivningsområdet.

Utbildningen går under gymnasial vuxenutbildning. Utbildningslängd: 1 år.

I

Film

Filmen utspelar sig i våra lokaler och är framtagen för att ge dig som sökande en verklig inblick i vardagen på vår CNC-utbildning.

Vår utrustning

Vi har en toppmodern 5-axlig CNC-maskin av modellen Holzher Pro Master 7125, årsmodell 2018. Programvaror som vi använder oss utav är dels Autocad, och Holzher´s egna programvaror, men även 3D program som Fusion 360 som innehar både sketch, solidmodelering, rendering, och beredningsdelen inbyggt. Vi har även en datorsal med ett tjugotal datorer med extra stora skärmar för programmering.

Kursstart HT 2020

Utbildningen startar i augusti 2020. Utbildningslängd 1 år.

Vi finns i Malmö

Vår utbildning är belägen i östra hamnen i Malmö. Är du intresserad av vår utbildning och vill besöka oss, kontakta då oss på info@cncutbildning.se så bokar vi in ett möte där vi visar dig runt samt berättar om vår utbildning.

I Sverige är utbildning gratis

Det kostar ingenting att gå vår utbildning, blir du antagen är det din hemkommun som finansierar din utbildning. Utbildningen är csn-berättigad och går inom kvoten för gymnasial vuxenutbildning.

l

Ansökan till utbildningen

I samband med att du besöker oss, får du möjlighet att även fylla i ansökan för att studera hos oss. Kontakta oss  på info@cncutbildning.se så bokar vi in ett möte där vi visar upp och berättar om vår utbildning och där du får möjlighet att fylla i ansökan.

}

Tider och schema

Utbildningen är på helfart under 1 läsår och sträcker sig från måndag – fredag och tiderna är 8.00 – 16.00.

Mat & dryck

I vår utbildningsverksamhet har vi ett eget kök som serverar mat och dryck dagligen till studenterna. Lunchen kostar 50 kr. Det går även att köpa frukost och fika i vårt café. Det finns även möjlighet att värma mat samt koka kaffe i vår matsal. 

Om företaget

Vi har 15 år i branschen som utbildningsföretag inom snickeriverksamhet. Vi har utbildat studenter inom CNC-teknik under en 10-årsperiod men bestämde oss 2018 för att investera i en 5-axlig toppmodern CNC-maskin och starta upp en renodlad CNC-utbildning med trä som materialinriktning.

CNC Operatör utbildning

Vi erbjuder en 1 årig utbildning till Cnc-programmerare och operatör inom träbranschen.

Utbildning CNC Operatör

Hos oss får du lära dig att programmera ock köra en Cnc-maskin med 5 axlar i materialet trä.

CNC operatör utbildning längd

Under 1 års utbildning lär du dig att styra och köra en 5 axlig cnc-maskin, utifrån programmering och tillverkning.

CNC operatör lön

Lönen för arbete med cnc varierar beroende på arbetsuppgifter, d v s om du är operatör eller programmerare.

CNC utbildning

En utbildning inom cnc-teknik ger dig stora möjligheter till framtida jobbmöjligheter.

Utbildning CNC operatör Malmö

Cnc-utbildning finns i Malmö, där får du lära dig både att programmera och operera olika produkter i trä.